«Italia in piazza 2009″…Τεχνόπολις, Γκάζι, 1-6 Ιουνίου 2009

Από τις 1 έως και τις 6 Ιουνίου 2009, η Πρεσβεία της Ιταλίας θα διοργανώσει στην Αθήνα, στo πολιτιστικό κέντρο «Τεχνόπολις», στο Γκάζι, μια σειρά εκδηλώσεων αφιερωμένων στην Ιταλία με την ονομασία “Italiα in Piazza 2009”.

Ο κύριος σκοπός των εκδηλώσεων είναι η προβολή του «ιταλικού τρόπου ζωής» που θα εκτυλιχθεί κατά τη διάρκεια της εβδομάδας με ένα ποικίλο πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει μουσικές συναυλίες (Nuova Compagnia di Canto Popolare), προβολή κινηματογραφικών ταινιών στο πλαίσιο του πρώτου Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου, επιστημονικά σεμινάρια, εμπορικά και πολιτιστικά δρώμενα, παρουσίαση οίνο-γαστρονομικών προϊόντων από διάφορες περιοχές της Ιταλίας και εκθέσεις εικαστικών.

Η είσοδος είναι εντελώς δωρεάν.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων 
Δευτέρα 1 Ιουνίου ‘09
 17.30 -20.00
(Αμφιθέατρο) ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΒΕΝΕΤΙΑ – Η ΒΕΝΕΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Όψεις της καθημερινής ζωής», σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Βυζαντινών Σπουδών της Βενετίας.
22.00
(Κεντρική Πλατεία)»Η ΙΤΑΛΙΚΗ’ JAZZ  ΠΑΕΙ ΠΛΑΤΕΙΑ » : συναυλία με τους Marco di Gennaro και Luca Velotti.
00.30
(Κεντρική Πλατεία)»Μεταμεσονύκτιες προβολές » στα πλαίσια του Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου  «Ερωτικό εγχειρίδιο 2 » σε σκηνοθεσία Giovanni Veronesi.

Τρίτη 2 Ιουνίου ‘09
 22.00 (Κεντρική Πλατεία)«H Μεσογειακή μουσική πάει Πλατεία» : συναυλία και χορός ταραντέλλα με το ιστορικό συγκρότημα  «LA NUOVA COMPAGNIA DI CANTO POPOLARE», επιμέλεια Τάσου Μαυρή και της Pnykart Foundation.00.30 (Κεντρική Πλατεία)» Μεταμεσονύκτιες προβολές » στα πλαίσια του Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου:  «Κλέφτες ποδηλάτων»  σε σκηνοθεσία Vittorio De Sica.

Τετάρτη 3 Ιουνίου 09

20.00 (Αμφιθέατρο) ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ «Γραμματική και Σύνταξη  των ελληνοφώνων της Καλαβρίας», επιμέλεια του Ελληνο-ιταλικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Αθήνας , υπο την αιγίδα του Πανεπιστημίου «Orientale» της Νάπολη.

22.00 – 00.00 «Το ναπολιτάνικο ροκ πάει Πλατεία», η μαγική ατμόσφαιρα του jazz-ροκ της Νάπολης με την ερμηνεία του JAMES SENESE  και του συγκροτήματός του «Napoli Centrale» με την επιμέλεια του Τάσου Μαυρή και της Pnykart Foundation.00.30(Κεντρική Πλατεία)»Μεταμεσονύκτιες προβολές» στα πλαίσια του Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου: «Σέξι κωμωδία» σε σκηνοθεσία του Alessandro D’Alatri.

Πέμπτη 4 Ιουνίου ‘09
18.00 (Αμφιθέατρο)ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «Ο πρόσφατος σεισμός στην κεντρική Ιταλία: νέες στρατηγικές για την πρόβλεψη των σεισμών με ιδιαίτερη αναφορά στην πολιτιστική κληρονομιά, στις υποδομές και στην αποκατάσταση των μνημείων στα ιστορικά κέντρα» με την επιμέλεια του Οικονομικού Γραφείου της Πρεσβείας σε συνεργασία με το Ιταλικό Ινστιτούτο Εξωτερικού Εμπορίου,  τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) και την Pnykart Foundation.

21.00 – 22.00 (Πλατεία επί της Πειραιώς)  Ραντεβού στην Πλατεία με τις Ιταλικές Περιφέρειες » με την επιμέλεια του Ιταλικού Ινστιτούτου Εξωτερικού Εμπορίου. Βιτρίνα προϊόντων και προβολή των παραδόσεων των ιταλικών Περιφερειών Lazio, Puglia και Molise.
 22.00 – 00.0 «Η ethnik world πάει Πλατεία «: η επιβλητική ατμόσφαιρα της Σαρδηνίας με την ELENA LEDDA «Amargura» με τους MAURO PALMAS, Simonetta Soro,  Silvano Lobina, Marcello Peghin και Andrea Ruggeri, σε μια συναυλία μεσογειακής μουσικής με την επιμέλεια του Τάσου Μαυρή και της Pnykart Foundation.

00.30 (Κεντρική Πλατεία)» Μεταμεσονύκτιες προβολές » στα πλαίσια του Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου: «Εντιμότατοι φίλοι μου» σε σκηνοθεσία του Mario Monicelli.

Παρασκευή 5 Ιουνίου ‘09
 19.00 (Αμφιθέατρο)» ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ, Η ΕΚΑΤΟΣΤΗ’ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ «, διάλεξη του Διευθυντή, Καθ. Emanuele Greco.
22.00(Κεντρική Πλατεία)Βραδιά  DeeJay με ιταλική μουσική, με την επιμέλεια του Τάσου Μαυρή.00.30″Μεταμεσονύκτιες προβολές » στα πλαίσια του Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου:  «Sciuscia’»  σε σκηνοθεσία του Vittorio De Sica.

Σάββατο 6 Ιουνίου ‘09 

Βραδιά  DeeJay με ιταλική μουσική, με την επιμέλεια του Τάσου Μαυρή.

Σε μόνιμη βάση
(μέσα στο Γκάζι)»ΑΦΙΣΕΣ  ΑΠΟ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΒΕΝΕΤΙΑΣ «, μια ιστορική αναδρομή μέσα από τις αφίσες του πρώτου Φεστιβάλ της ιστορίας του Κινηματογράφου με την επιμέλεια της Πρεσβείας της Ιταλίας. 
Τεχνόπολις: Πειραιώς 100, Γκάζι, τηλ. 210-3453548

 

~ από uncutstr στο 28 Μαΐου, 2009.

Σχολιάστε